+387 (0)39 849 500Crnopod b.b., 88320 Ljubuški
header image

Osvježite svoje putovanje uz Nuić servise! Punjenje klima

18. lipnja 2024. Novosti
Punjenje klima uređaja Nuić servis

Osvježite svoje putovanje uz Nuić servise!

Iskoristite posebnu ponudu i pripremite svoj automobil za ljeto! ZA 50, 00 KM!!!

Rezervirajte svoj termin u Nuić servisima i iskoristite top ponude  punjenja klima uređaja. Naša stručna ekipa će se pobrinuti da vaš klimatizacijski sustav bude u savršenom stanju, omogućujući vam ugodnu i sigurnu vožnju tijekom vrućih ljetnih dana.

✅Besplatna dijagnostika klima uređaja – vrlo važan postupak pri punjenju klime
👉štiti vaše zdravlje,
👉štedi vaš novac,
👉spriječava oštećenje sustava ranim dijagnosticiranjem nečistoća rashladnih plinova

Nuić servisne poslovnice Vam nude:

📌BESPLATNU DIJAGNOSTIKU KLIMA UREĐAJA
📌GRATIS DEZINFEKCIJU OZONOM
📌– 20 % NA FILTER KLIME
📌 PUNJENJE FREONA R134a
📌 PUNJENJE FREONA R1234YF
📌  GRATIS DEZINFEKCIJU OZONOM

U današnje vrijeme posebice unatrag nekih 10-ak godina klima uređaji u vozilima nisu više luksuz nego neizbježna potreba svakog korisnika. U periodu visokih temperatura klima uređaj je postao najvažniji uređaj u automobilu, a ukoliko se ne održava redovito i pravilno , mogu se dogoditi kvarovi.

Pročitajmo najčešće uzroke kvarova:

  • Najčešći slučaj nepravilnog rada klime jest kad ona ne hladi dovoljno jako i brzo kao što je to bilo prije. U tom slučaju najvjerojatnije je potrebno samo nadopuniti plin koji se koristi za hlađenje.
  • Prilikom punjenja klime plinom, potrebno je promijeniti i filter klime. Plin u klimatizacijskom sustavu se redovito troši, ali ako se primijeti da se isti troši prebrzo, onda je riječ o curenju plina na nekoj od cijevi ili kondenzatora. Izvor curenja se potom traži pomoću UV svjetla.
  • Prilikom servisa rashladni plin se izvlači iz sustava te se iz njega odstranjuju nečistoće i vlaga. Sustav se vakumira kako bi se uklonila vlaga iz sustava i ponovno puni recikliranim i pročišćenim plinom te nadopunjuje novim po potrebi.
  • Druga najčešća stavka u klimatizacijskom sustavu vozila koja je podložna kvarovima je hladnjak klime. Hladnjak klime najčešće se nalazi odmah iza prednjeg odbojnika pa ga to čini izloženim. Stoga se tu i tamo može dogoditi da isti bude teže oštećen ako se npr. automobil svakodnevno vozi po autocesti.
  • Treći razlog kvara klime može biti i u kompresoru klime, a što ćete prepoznati po čudnom zvuku. To je ujedno najzahtjevnija i najskuplja komponenta koja se može pokvariti. Na sreću, ne kvari se često, ali može stradati pri pucanju remena klime ili se pokvariti zbog starosti i dotrajalosti.
  • Stariji automobili u klimatizacijskim sustavima koriste plin s oznakom R134a, koji je jeftiniji, s druge strane, noviji automobili koriste naprednije sustave, pa je potreban i drugačiji plin koji je prihvatljiviji za okoliš, a to je R1234yf koji je ujedno i skuplji.

U našim servisima nudimo usluge punjenja klime sa obje vrste plina. Kako bi Vaše vozilo iz servisa izišlo potpuno servisirano u pogledu klimatizacijskog sustava uveli smo u ponudu i tretman dezinfekcije ozonom.

Prije samog tretmana potrebno je grubo očistiti unutrašnjost automobila, ukloniti mirisne boriće ili slične osvježivače, te izvaditi sve nepotrebne stvari. Trajanje tretmana ozonom uglavnom traje manje od 20 minuta.

Za vrijeme samog tretiranja ozonom motor automobila je upaljen, ventilator klime uključen na maksimalno uz aktiviranu recirkulaciju zraka, a svi pretinci otvoreni. Nakon tretmana, potrebno je barem pet minuta provjetravati unutrašnjost kako bi se koncentracija ozona smanjila, u suprotnom može izazvati glavobolje.

Sam tretman ovisi o trajanju i koncentraciji ozona. Ako je izlaganje prekratko, učinak na bakterije i viruse može biti nedovoljan, ako je pak koncentracija koju stroj stvara prevelika i tretman traje predugo, može doći do oštećenja elektroničkih sustava.

Pravilna uporaba plina za dezinfekciju je od iznimne važnosti , stoga je vrlo važno da sam proces dezinfekcije bude odrađen od stane stručnih i educiranih djelatnika.  Pravilna uporaba plina za dezinfekciju uspješno će ukloniti gljivice, plijesan, pa čak i insekte. Zbog toga se tretman ozonom preporučuje vozačima astmatičarima i alergičarima.

Cijeli tretman je brz i jednostavan, ali da bi bio učinkovit potrebno je obratiti se profesionalcima u Nuić servisima. 

 

Za više informacija možete nam se obratiti na broj telefona:
 
039 849 500

Gdje nas možete pronaći?

Lokacije servisa:
✅PJ Crnopod-Ljubuški Crnopod 60
+387 39 849 555
✅PJ Ljubuški, A.G. Matoša 47
+387 39 831 628
✅Podružnica Čapljina Tasovčići bb,
+387 36 808 955
✅Podružnica Čitluk Međugorje Tromeđa bb
+387 36 650 827
✅Podružnica Gabela polje Gabela polje b.b.
+387 36 819 071
✅Podružnica Posušje dr. Mate Ujevića
+387 39 680 846
✅Podružnica Tomislavgrad, Mijata Tomića bb,
+387 34 352 881