+387 (0)39 849 500Crnopod b.b., 88320 Ljubuški
29. rujna 2020. Novosti

Hankook osvaja nagrade - Auto Bild najviša ocjena za 2 modela

  Zimski i*cept evo 3 i Zimski i*cept evo 3 X: Hankook započinje hladnu sezonu 2020 s nagradama.

Proizvođač guma Hankook razvio je novi premium proizvod posebno za zimske uvjete u zapadnoj i srednjoj Europi. Winter i*cept evo 3 UHP automobilske gume (ultra visokih performansi) i Winter i*cept evo 3 X SUV gume slijede stope uspješnog prethodnog modela Winter i*cept evo 2, koji su tvornički ugradili u svojim vozilima i mnogi europski vrhunski proizvođači. Nova serija guma Winter i*cept, koja je sada u svojoj trećoj verziji, trenutno je dostupna u 95 dimenzija i po prvi puta u asortimanu zimskih guma Hankook UHP ima usmjereni profil gaznoga sloja. Vodeći europski automobilski magazin Auto Bild već je neovisno podvrgao novi gazni sloj opsežnom testu performansi i odmah nagradio Hankook Winter i * cept evo 3 najvišom ocjenom “Uzorno”.

“Europske zime promijenile su se kao rezultat klimatskih promjena – blage temperature izmjenjuju se s iznenadnim nastupima zime koji donose mraz i snijeg, a suhe dane neočekivano prekidaju obilne kiše”, kaže Klaus Krause, voditelj Europskog centra za istraživanje i razvoj ETC-a u Hannoveru u Njemačkoj. Čak i mokro lišće na površini ceste može brzo stvoriti opasne uvjete na cesti. Zbog toga je odgovornim vozačima još važnije koristiti prave gume tijekom hladne sezone i osigurati da su dobro opremljeni za sve zimske vremenske uvjete. “Vrhunac treće serije i*cept evo skriven je u smjesi gaznoga sloja. Osim prirodnih smola, ovdje se koriste i posebni aditivi koji osiguravaju da guma ostaje fleksibilna u svakom trenutku, posebno pri niskim temperaturama, dok istovremeno postiže značajna poboljšanja prianjanja na mokrim površinama, ”nastavlja Krause.

Hankook Winter i*cept evo 3: Tehnički detalji 

3D lamele

Minimizacija kretanja blokova, što se postiže daljnjim optimiziranim rasporedom i dizajnom 3D lamela, također pozitivno utječe na abraziju, također osiguravajući visoku razinu stabilnosti u vožnji.
Uvećani efekti ruba također općenito poboljšavaju svojstva upravljanja.

Usjeci za odvođenje vode za dobro upravljanje na mokrim površinama

Kao dodatak visoko-prianajućoj smjesi gaznoga sloja, vodovi za odstranjivanje vode zajedno s usmjerenim dizajnom gaznoga sloja osiguravaju pouzdanu odvod vode sa podloge i time dodatno poboljšavaju svojstva akvaplaninga.

Po prvi put: Usmjereni uzorak gaznoga sloja

Prvi su se put razvojni inženjeri proizvođača guma odlučili za usmjereni uzorak gaznoga sloja na svojim novim vodećim zimskim gumama.
To ne samo da pruža izvrsno prianjanje na snijegu, već također pomaže učinkovito smanjiti rizik od akvaplaninga.

Smjesa Aqua Pine

Nova Aqua Pine smjesa, koja uključuje prirodne smole, osigurava fleksibilnost kontaktne površine gume u posebno širokom rasponu temperatura.
U smjesi gaznoga sloja koristi se napredna, za zimu optimizirana, tehnologija smjese s visoko disperzibilnim nano-silicijevim dioksidom i aditivima za poboljšanje vuče (trakcije) za dodatno poboljšanje performansi na mokrim površinama.